pátek 23. března 2012

Přípravy na Cornwall

třetí návštěva GB za poslední půlrok měla hned 2 stěžejní cíle. Ten první je (alespoň pro mě) vskutku smutný, a to ukončit naše zdejší působení (alespoň na nějaký ten čas), pomoct Zdendovi sbalit naše švestky, které se tady v tomto vlhkém klimatu za tu dobu nějak úspěšně rozmnožily a přestěhovat se definitivně zpátky do Česka. Než se tak však stane a my budeme štkát jak se nám nechce, budeme Vás chvíli oblažovat pozitivnějším čtením o druhém cíli mé návštěvy.



sobota 17. března 2012

Watford Philharmonics velké finále

A je to. Odškrtnutý úkol "zahrát si s Anglickým orchestrem koncert". Jsem pln dojmů, tak hurá do příspěvku.



středa 7. března 2012

Watford Philharmonics 3. díl

A je za mnou další zkouška. Tentokrát v komornějším duchu jen ve Watfordu. Zjistil jsem, že místní orchestr, narozdíl od St. Albanského čítá jen asi 15 členů. Teda tolik nás bylo dneska na zkoušce.



středa 29. února 2012

Watford Philharmonics 2. díl

Tak to mám za sebou. První zkouška a to ještě se St. Albans Symphony Orchestra (ještě, že tak, protože jak jsem pochopil, tak z Watfordu jsme tam pouze dva cellisti).



pondělí 27. února 2012

Watford Philharmonics 1. díl

Konečně, aby si někdo neřekl, že jsem bral s sebou violoncello do Anglie zbytečně, a zároveň abych ukojil svoji touhu po aktivním hraní, ušil jsem na sebe sebevražedný plán. Objevil jsem totiž o víkendu orchestr Watford Philharmonic Society. A co víc, orchestr má 17. března koncert. A co víc hraje se Verdiho Requiem (na který už se moc těším do Česka, kde si ho zahraju s MBS). No a jelikož mi tu zbývá posledních pár týdnů, musím je využít aktivně.


úterý 14. února 2012

Valentýn na dálku

Odpůrci tohoto komerčního svátku na zvýšení tržeb květinářů a výrobců čokolády nemusí pokračovat ve čtení :)



neděle 22. ledna 2012

New Forest

Věřili byste, že je v Anglii, i přes její relativní civilizovanost, možné najít v přírodě divoké koně? Je tomu skutečně tak, a my se to vyrazili ověřit na vlastní oči. Země koním zaslíbená se nachází na jihu Anglie v národním parku New Forest.



sobota 14. ledna 2012

Londýna není nikdy dost!

Aneb i po Novém roce jsme zpět. :) Po té, co jsem Zdendu poslala po Novém roce do Anglie samotného, mě doma čekaly neveselé studijní povinnosti. Naštěstí se vyřídily hned první lednový týden a já opět mohla na třítýdenní anglické prázdniny bez stresu a starostí.



čtvrtek 12. ledna 2012

Kulturní okénko no. 2

Ještě před Vánoci jsme koukali na jakou další kulturní událost bychom mohli zavítat, až se vrátíme do Londýna. Ladičce učarovaly při návštěvě Covent Garden a Royal Opera House hlavně upoutávky na místní baletní představení. Takže první co jsem hledal, když jsem znal datum Ladiččina příletu do UK, byly právě balety.