neděle 16. října 2011

Chilternské kopce

Na neděli zůstal naplánován nějaký odpočinkový výlet někde poblíž Watfordu. Vybrali jsme si pro něj Chilternské kopce, které na rozdíl od přímořského výletu slibovaly podle průvodce dynamicky zvlněnou krajinu (nebo tak nějak to tam je napsané). Po trošce hledání jsme vybrali cca 10km dlouhou procházku po Ashridgeském panství od Bridgewater Monumentu. K doporučované trase jsme si přidali ještě menší zacházku na Ivinghoe Beacon, která ale rozhodně stála za to.



Ještě jsme tedy nestihli opravdové podzimní barvy, protože tady je pořád ještě všechno relativně zelené. Takže pro nějaké další pestřejší fotky se tam určitě ještě vypravíme. 
U Monumentu parkovalo snad 1000 aut - jedno velké parkoviště v parku. Dokonce přímo u aut probíhala např. narozeninová oslava. Sraz tu měli pejskaři, kteří v počtu asi padesáti vyráželi se svými čtyřnohými kamarády na davovou procházku. Stejně tak jsme hned na začátku uviděli obchod, načež Ladička posměšně prohlásila "Oni mají obchod se suvenýrama snad i v lese", načež v něm utratila 10 liber (a byl tam hlavně vycpaný jezevec!!!) :)
Vyrazili jsme po velmi pohodlné cestě, která byla uzpůsobena i vozíčkářům. Počáteční vysoká hustota lidí procházejících se po lese postupně řídla, pravděpodobně proto, že Angličani moc daleko pěšky nedojdou. Takže nakonec jsme šli prakticky osamoceně a užívali si nerušené procházky. Došli jsme jak už jsem napsal až na Ivinghoe Beacon (což jsem původně podle názvu považoval za nějakou majákovou rozhlednu), tedy relativně vysoký kopec s krásným výhledem do kraje. Nad námi létali Luňáci červení, a větroni na dálkové ovládání. V okolí se pásly strakaté krávy a my si užívali svačinku. No idylka.
Cestou zpět nás fascinovalo, že tu vedou turistické stezky přímo přes pastviny, nebo pole, ale to ne jen tak. Klidně uprostřed pole vynechají metr širokou pěšinku pro turisty, nebo na pastvině vysekají tři metry široký pruh travnaté cesty, takže se člověk prochází jak po golfovém hřišti mezi ovečkami a kravičkami. Akorát toho živého jezevce jsme zase nepotkali...Asi bude muset Ladička začít chodit na výlety v noci.. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat